Konya Kombi Servisi

Kombi Servisi %100 Müşteri Memnuniyeti Bizi Hemen Arayın Profesyonel Hizmet Kaliteli Hizmet Al Hemen Servis Çağır Yüzlerce Mutlu Müşteri Güvenilir Firma Kaliteli ve Garantili
0 (531) 937 75 31

Kombi, doğal gaz kullanımını ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılamak için üretilen ev veya işyeri gibi küçük ölçekli kapalı alanlara uygun ısıtma cihazıdır. Bu ısıtma cihazlarının ebatlarının küçük olması ve bu sebeple çok yer kaplamaması en çok tercih edilme sebeplerindendir. Diğer önemli bir sebep ise kombinin çalışırken oldukça sessiz olmasıdır. Ayrıca kombinin montajının kolay oluşu ve hafif olması da önemli özelliklerindendir. Kombi arıza bakım ve tamir işlemleri için Kombi Servisi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Kombi Servisi yardımı ile kombi seçerken, evin boyutlarına ve şekline göre kombi seçilmelidir. Ayrıca seçilen kombinin güvenli oluşu da önemli bir faktördür. Bizlerin kombinin ısınma özelliklerini göz önünde bulundurmamız gerekir. Dilediğiniz kombiyi seçebilirsiniz. Kombilerde karşılaşacağınız arızalar için Kombi Servisi ile iletişime geçin.

Kombi Arıza Tespiti Servisi

Kombi tamiri konusu oldukça önemli ve üzerinde durulması gerekilen bir konudur. Tamirin düzgün ve eksiksiz yapılmaması, sorunun baştan tekrar etmesine ve kombinizin sürekli size masraf çıkartmasına neden olacaktır. Bu nedenle kombi servisi seçimi kombi tamiri konusunda oldukça önemlidir. Kombi tamirinizle ilgili problemleri kombi servisiniz aracılığı ile yaptırmanız mümkündür.

Ancak seçmiş olduğunuz kombi sevisinin mutlaka işini eksiksiz yerine getirmesi gerekmektedir. Fakat bazı kombi servisleri müşterilerini kandırmak, daha çok kazanç elde etmek ve amatör olmaları gibi nedenlerden ötürü sorunu tam anlamıyla yerine getirememektedir. İşte tam da bu noktada seçmiş olduğunuz kombi servisinin önemi oldukça büyüktür. Bu nedenle mutlaka güvenilir kombi tamir servisi tercih etmeniz gerekmektedir.

Kombi Yetkili Servisi

Kombi yetkili servisi hızlı ve kısa zamanda talepleri karşılaması kadar, teknik ve teknolojik donanımları ile yüksek kalite hizmet anlayışını kadrosunda barındırdığı eğitimli, belgeli ve işin ehli uzman personeli ile montaj, bakım, onarım konularında çözümden yana çalışmalarını gerçekleştirir. Her markanın yetkili servisi ve teknisyenleri ayrı olarak yetkilendirilmekte, ürünlere özel teknik ve idari bilgiler ile donatılmakta, denetlenmektedir. Müşterilerimizin bu nedenle tüm ürünlerde (ısıtma ürünleri, beyaz eşya, elektronik eşya vb) yetkili servisler dışında özel/korsan servislerden hizmet almamaları gerekmektedir.

Koöbi yetkili servis tarafından tesisat yapılırken kısa devrelerden mümkün olduğu kadar kaçınılmalı ve radyatör gidiş ve radyatör dönüş vanalarının iyi ayarlanması gereklidir. Kullanım suyu devresinde ise sistemde başka bir cihaz var ise (şofben, termosifon gibi) bu cihazların soğuk su girişlerine mutlaka vana koyulmalı ve kombi kullanım suyunda çalışırken bu vanaların kapalı tutulması gerekmektedir. Isı yalıtımı ve ısı kaybı hesabı iyi yapılmış bir mekanda cihazlar daha verimli çalışır. En önemli nokta, oda termostatının odadaki sıcaklığın doğru okunabileceği, yanlış sıcaklık etkisi verebilecek ortamlardan uzak bir yere yerleştirilmesidir.

Kombi Teknik Özellikleri

Hermetik kombiler, C tipi cihazlar sınıfına girer (TS EN 483). C tipi cihazlar kapalı yanma odalı cihazlardır. Kombiler yanma için gerekli havayı dışardan alır ve yanmış gazları dışarı atar. Bu özelliğinden ötürü montaj yeri ve havalandırma sorunu yoktur. Hermetik kombiler, dış atmosfere duvarı olan banyo WC, mutfak, yatak odası gibi yerlerde vardır. Hermetik kombilerin bacaları mutlaka atmosfere açık hava sirkülasyonu olan yerlere açılmalıdır. Ancak boru çapları seçimi değiştirilerek orijinal 80/125 boru sistemi kullanılarak dirsek olmadan boru mesafesi dikeyde 8 m'ye kadar çıkabilir. Her bir dirsek kullanılması yatayda ve dikeyde gidebilecek boru uzunluğu mesafesini 1 metre kısalır. Kombilerin diğer ısıtma sistemlerine göre üstün özellikleri mevcuttur. Kombi sistemlerinde her bir evin kendi ısıtma sistemi ve gaz sayacı mevcuttur. Bundan dolayı evin ne zaman ve ne kadar ısıtılacağına evde oturanlar karar verir. Duvar tipi kombi cihazları bodrum katına, normal kata veya çatı arasına monte edilebilir.

Bu cihazlar için ayrı bir kazan dairesi oluşturmaya gerek yoktur. Atmosferik brülöre sahip olması nedeniyle üflemeli brülörlere göre sessiz çalışırlar. Sıcak su kullanımı ani su ısıtıcısı prensibine göre çalıştığı için depolama kayıpları yoktur. Yakıt depolama problemi yoktur. Çevreyi kirletmez. Her türlü emniyet sistemine sahip oldukları için kullanımları son derece güvenlidir. Kombiler yaklaşık olarak 65 m² ile 240 m² alanı ısıtabilecek kapasitelere sahiptir. Kapasite seçiminde, tesisatı yapan mühendislik firmasının ısı kayıp hesabını mutlaka yapması gerekmektedir. Buna göre radyatör boyutlandırması ve evin büyüklüğüne göre boru çapının uygun seçilmesi kombinin verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Kombi Çeşitleri 

Bacalı Kombi; Yanma sırasında oksijeni ortamdaki havadan sağlayıp, ortaya çıkan atık gazı da baca ile dışarı atar. Bu nedenle bu tipteki kombilerde baca bakımı ve ortamın havalandırılması oldukça önemlidir. Aynı zamanda fırtınalı havalarda atık gazı içeri alana geri verme ihtimali de bacalı kombinin tercih edilme sebebini azaltmıştır.

Konvansiyonel (Hermetik) Kombi; Yanma esnasında gereken hava, fan kiti ile dışarıdaki kaynaktan alır. Oluşan atık gaz aynı sistemle dışarı atımı gerçekleşir. Bu kombi çeşidinde atık gaz direkt kendi borusundan çıkar. Kombi herhangi bir bina bacasına bağlanmamalıdır. Bu nedenle özellikle bacası uygun olmayan binalarda sıkça vardır. Fırtına etkenlerine karşı konvansiyonel (hermetik) kombi de emniyet sistemi var. Bu sebeple günümüzde en çok kullanılan kombi modeli konvansiyonel (hermetik) kombidir.

Yoğuşmalı Kombi; Yoğuşmalı kombi, yanma odasında yanma sonucu oluşan atık gazı hemen atmaz. Bu üniteden aldığı ısı ile yakıt tasarrufu elde edebilmeyi sağlamaktadır.

Tek Eşanjörlü Kombi; Tek eşanjörlü kombiler mevcut eşanjörün brülörden aldığı ısı ile hem sıcak suyu hem de kalorifer peteklerini ısıtır. Bu kombi tipinde şebeke suyu anında mevcut eşanjör den geçerek ısınmaktadır.

Çift Eşanjörlü Kombi; Bu kombi tipinde sıcak su ve kalorifer sistemi ayrıdır. Tek eşanjörlü kombi tipinde şebeke suyunun mevcut eşanjörden geçmesi ve her ısınma esnasında suyun kireç bırakarak mevcut eşanjörü tıkayabilmektedir. Fakat çift eşanjörlü kombi bu durumu engeller. Direkt şebeke suyunun içinden geçmemesi de kireçlenmeyi önlemektedir.

Elektrikli Kombi; Baca gibi atık gaz sistemine gerek duymayan elektrikli kombiler, içerisinde elektrikli ısıtıcılar kullanır. Zehirlenme vb. bir durumla karşılaşmamak adına elektrikli kombi tercih edin. Fakat yakıt fiyatının diğer kombi türlerine göre fazla olması da kullanımı azaltmaktadır. Kombi Servisinden elektrikli kombi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Kombiler Nasıl Çalışır? 

Kombilerin çalışma prensibi eski dönemlerde yalnızca sıcak su üretimi konusunda kullanılan şofbenleri benzer. Cihaz içerisinde yer alan bakır borular sayesinde sirkülasyon gerçekleşir. Sirkülasyona uğrayan suyun eşanjör aracılığı ile ısıtılması ilkesine sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Bu çalışma prensibi ile beraber ön plana çıkan bir sistemdir.

Kombi ev ve iş yerlerin de kullanılan beyaz eşyalardan biridir. Bütün kombilerde yaz ve kış konum düğmesi yer almaktadır. Kış konumu hazırlanmış durumda iken, kombiler kalorifer tesisatını ısıtma işlemini yapar. Bu doğrultuda sıcaklık yayar. Özellikle bakır borular üzerinden kalorifer bağlantısı ile beraber, kombinin çalıştırılması eşliğinde suyun sirkülasyonu ile petekler ısıtma işlemini yapar. Aynı zamanda boru ısınması üzerinden de sıcak su imkanı oluşur.

En Çok Tercih Edilen Kombi Markaları

Kombi Servisi kombi kullanalar tarafından en çok tercih edilen markaları şöyle sıralayabiliriz: Viessmann, Vaillant, Buderus, Dolcevita, Airfel, Alarko, Baymak, Demirdöküm, Beko, Arçelik, Ariston, Bosch, Daikin, Siemens.